Amor, anarquía y feminismo : el texto de Luisa Capetillo como anticipación del discurso posmoderno - Guzzo, Cristina
Neste artigo analisa-se a eficacia política dos escritos de Luisa Capetillo produzidos contra toda forma de autoritarismo. Ela foi a iniciadora do feminismo na luta sindical em seu país. Porto Rico. A crítica de género que se faz na obra de Capetillo e comun a literatura anacofeminista e surge da crítica ao poder feita desde a filosofía anrquista.